Je ťažké nájsť zmysel v tomto nezmyselnom svete. Je ťažké mať čistú myseľ v tom dave špinavých myslí. Je ťažké rozoznať tú pravú dušu v tých krásnych telách.

Ale čo nie je ťažké, je byť dobrý. Jednoducho buď to ty, maj rád, buď empatický, daj každému šancu, pomáhaj a hovor len pravdu. Nevadí, že sa občas pomýliš a spravíš chybu. Dodržuj tie základné veci a bude to okej. Ale nenaháňaj sa za ľuďmi, oni si to aj tak často nevážia. Nedoprosuj sa, keď o to nestoja. Nauč sa byť sám a byť sám sebou. Choď smerom, ktorým chceš isť ty, a keď sa na teba vykašľú, tak choď sám. Lebo tam zrazu stretneš tých, ktorí k tebe patria. Budem sa opakovať. Odkedy som jednoducho odstránil ľudí, kamarátov, ktorých som musel prosiť, tak je všetko iné. Je to fakt strašné dlhá osamotená a často smutná cesta. Niektoré večery sú strašne dlhé, na prechádzkach po meste sa zdravíš s lampami a niekedy si fakt na dne. Môže to trvať aj roky a bohužiaľ, to tak často vyjde práve v čase, keď máš najhoršie obdobie. Ale keď vydržíš, keď sa s týmto vyrovnáš, zrazu to príde samé. Objavia sa „noví“ a zostanú aj niektorí „starí“, ale všetci majú spoločné, že sú „praví“. Zrazu stojíš na tom mieste sám, ale niekto ťa chytí za ruku, niekto položí ruku na tvoje rameno, niekto sa postaví vedľa teba a kráča s tebou. Toto sú tí praví, ktorí sú a ostanú. A za to to fakt stojí.

,,Buď sám sebou, bodka.“
-Tomáš Prachár-

  1. Sám sebou a mať sa rád. Samozrejme zdravé sebavedomie. Ak sa nenaučíme mať radi seba, nedokážeme mať radi iných. Keď človek spozná svoju hodnotu, až potom bude pripravený pustiť zo života všetko a všetkých čo mu berú energiu a silu plniť si sny. Stretávame ľudí ktorých potrebujeme v živote stretnúť. Buď si vďaka nim veľa uvedomíme my alebo im pomôžeme my aby našli svoj smer.
    Každopádne, čo a kto nám v živote nepatrí, neudržíme ani párom volov na silu. Čo a kto má byť naše, nestratíme nikdy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *