Slovo „pozitívne“ získalo v poslednej dobe hroznú nepopularitu. Áno, v medicíne má to slovo opačný význam a bojíme sa ho. Popri tom všetkom sme zabudli na ten úplne bežný život, kde to slovo predstavuje tie bežné nádherné momenty. Viete, čo myslím?! Také tie momenty hlbokého uvoľňujúceho výdychu, letmého úsmevu, často sprevádzaného zaslzenými očami, pocitom šťastia a plnosti. Viete?! Predstavte si…

Je ráno, po dlhej rannej sprche vám v hrnčeku vonia káva, pozeráte z okna na ostré ranné slnko a na ranné debaty vtákov. Večer s pohárom vína pozeráte na západ slnka, tam v diaľke niekomu začína deň, všetko je v poriadku, je vám dobre. Cítite tie vône, chute, pocity?
Počúvate krásnu pesničku, blúdite v spomienkach, fantázia pracuje a vy prežívate celé príbehy. Na konci filmu sa zaslzení usmievate, ako pekne to skončilo. Cítite to?
Práve ste dokončili časť vašej práce, posledný klik, posledný podpis, posledná súčiastka. Nikto nevie, čo ste preto museli spraviť, čo vás to stálo, len vy. Opriete sa na stoličke, vydýchnete si a usmejete sa, „mám to“. Cítite to?
Pri jazere sedíte pri strome, zapadajúce slnko sa odráža od pokojnej hladiny a hreje vás na tvári, dýchate studený čerstvý vzduch, pes sedí vedľa vás a pozerá sa rovnakým smerom ako vy, okolo je krásne ticho plne zvukov vodných vtákov a vy cítite vďačnosť. Cítite?
V noci si ľahnete k blízkej osobe a schúlite sa k sebe, on s tvarou v jej vlasoch, ona schúlená a skrytá v jeho hrudi. Vydýchnete si a všetko zlé sa stratilo. Cítite ten pokoj a ten hrejivý pocit?!
V parku sedíte na lavičke a sledujete rodinku pri detskom ihrisku, dieťa sa smeje, keď ho otec nesie prehodené cez rameno ako vrece, ženu pri pohľade na nich zo strachu nadvihuje z lavičky, ale smeje sa tiež, lebo vie, že ich dieťa je v dobrých rukách. Zrazu sa muž rýchlo zatočí a dieťa roztiahne ruky ako lietadlo, a jeho smiech už počuje celé mesto…

Život ponúka milióny takýchto momentov. Áno, toto sú tie momenty, bežné momenty, ktoré dostali výsledok „pozitívny“ podčiarknutý životom. Preciťujte krásu momentov a neokrádajte sa o ten pocit… Tak, ktorý takýto „pozitívny výsledok“ si dnes doprajete vy?

„Život ponúka milióny takýchto momentov. Tie momenty, bežné momenty, ktoré dostali pozitívny výsledok podčiarknutý životom. Preciťujte krásu momentov a neokrádajte sa o ten pocit.“
-Tomáš Prachár-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *